Från idé till verklighet

Utan kunskap, erfarenhet eller kapital

Detta är berättelsen om svippo

Träffa Marita

hon är en äldre dam som ofta kontaktade oss för diverse olika tjänster, speciellt snöskottning.

Varje gång Marita ringde oss och bad om hjälp så sammankopplade vi alltid henne med Lukas som åkte och utförde arbetet.

Träffa Lukas

han är en ung och driven kille som gick sina sista år i gymnasiet. På sidan av skolan arbetade han tillsammans med oss för att tjäna lite extra pengar.

Marita är trött på det tidskrävande sökandet på google för att hitta rätt utförare för hennes mindre arbeten, less på de kostnadssamma och jobbiga fakturor som alltid tillkom och less på att göra om hela processen igen då hon behövde hjälp med ett nytt arbete.

Lukas har bristande kunskaper inom företagande, hur man får tag i kunder, hur man tar betalt och hur man hanterar löner, skatter, moms osv. På grund av dessa bristande kunskaper kunde inte Lukas snabbt, enkelt och icke ansträngande tjäna pengar.

2021/11/25

Idén föddes

Marita ringer och behöver hjälp med att skotta bort den ny fallna snön som börjar byggas upp på hennes tomt. Hon visste att hon enkelt kunde få jobbet utfört genom att kontakta oss, då vi varje gång ringde Lukas.
Men denna gång var Lukas upptagen och kunde inte utföra arbetet, just i den minuten uppstod en glödlampa ovanför våra huvuden då vi insåg att en plattform hade kunnat löst detta.

Ivrigt sa vi till Marita att hon får vänta ett tag och berättade om idén som hade uppstått under samtalets gång.
”Vi kommer bygga en app där du enkelt kan beställa tjänster av lokala utförare”
Marita älskade idén och bad oss höra av oss såfort plattformen var igång. Efter det avslutade vi samtalet och tittade på varandra hastigt. ”Hur gör vi?” frågan som ingen av oss hade svaret på. Snabbt började vi söka på google efter liknande bolag och insåg tidigt hur mycket jobb det kommer krävas för att skapa denna typ av plattform. Då började vi tänka på Marita och Lukas, två personer som förtjänar ett enklare sätt att hantera deras uppdrag.

2021/12/20

Vi fastnade, vi behövde ett team

Efter en månads undersökning, planering och byggande lyckades vi få ihop något som liknade en affärsplan. Vi mejlade Bizmaker och kom i kontakt med Johan Vestberg som med tiden skulle utveckla svippo till det de är idag.

Träffa Johan V

med ett brinnande intresse att bygga en stabil företagsstruktur i Start-Ups. Från dag ett har han hjälpt oss bygga upp pelare för att göra Svippo stabilt och säkert för våra användare

2022/01/10

Shit, vi måste skapa en app

Utan någon som helst kunskap inom Apputveckling och utan kapital för att anlita ett företag som kunde bygga plattformen kollade vi återigen på varandra. Vi stod med en idé som vi visste att allmänheten vill ha, men hur ska vi få den att bli verkligenhet? Som tur är lever vi i en digital värld där vi kan hämta mycket från internet. Vi började kolla igenom hundratals timmar av material på Youtubevideos, tutorials och inspiration för att kunna skapa något som såg ut som den plattform vi ville ge ut. Under denna period namngav vi även idén till Svingo.

Vårt första utkast av plattformen. Vi var väldigt nöjda och började visa upp den för alla vi kände.

Vårt första utkast av plattformen. Vi var väldigt nöjda och började visa upp den för alla vi kände.

Med vår huvudsakliga verksamhet tog vi emot lärlingselever från Praktiska Gymnasiet i Örnsköldsvik. Där fick vi in bland annat Filip som fick i uppdrag att hjälp oss att komma vidare med webbutvecklingen av Svippo. Filip hjälpte oss att skapa en prototyp som gick att visa upp för allmänheten men även design och nytänkande om funktioner som kommit bli viktiga för Svippo. Eftersom vi själv är unga så vill vi stötta andra unga som vill göra något extra med sin kompetens. Detta har Filip visat för oss och det kommer vi vara evigt tacksamma för.

Träffa Filip

han var en av de första som rörde plattformen. Han hjälpte oss ta fram första prototypen och designen. Filip tog studenten och har inte längre praktik hos oss, han är registrerad betan och ser fram emot att använda plattformen.

2022/03/08

Vi behövde få struktur

Att släppa en plattform som bygger på hållbarhet och samhällsnytta har alltid varit viktigt för oss.
Tillsammans med Almi och Johan Gustafsson har vi kunna få fram dessa punkter som är otroligt viktiga för oss. Vi har fått vägledning vilka delar som är viktiga från våra användares perspektiv men även att strukturera upp ett hållbart företag.

Träffa Johan G

han har givit oss kunskapen att se saker från en hel del olika perspektiv, hur man ska tänka för att få ett hållbart företag och att det är viktigt att tänka igenom beslut noga innan man tar dem.

2022/04/16

Vi ville göra det omöjliga, möjligt

Vi gick in på internet och försökte hitta någon som kunde hjälp oss med delar som var viktiga för att få vår dröm om Svippo till verklighet. Vi kom i kontakt med Daniel på Ludvig & Co, det vi inte visste då var att Daniel skulle bli en drivande part med idéer och kontakter som skapat vad Svippo är idag. Tillsammans med Ludvig & Co har vi fått hjälp att lösa de komplexa delarna om bland annat arbetsrätt och affärsutveckling.

Träffa Daniel T

han är en brinnande själ för svippo. Vi vaknar på morgonen med meddelanden från Daniel om saker som kan optimera svippo till det bättre. Han har varit en stor dörröppnare och en drivande part till att svippo är vad det är idag.

2022/06/20

Vi behövde tänka om

Vårt mål har alltid varit att göra en plattform som bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. Med detta i bakhuvudet har vi alltid haft en vision där våra användare ska vara med att bygga & utveckla Svippo tillsammans med oss. Vi la en hel del energi med eleverna där vi ville få feedback om det som var bra respektive dåligt. Utöver detta la vi ut röstningar på våra sociala medier där våra vänner fick vara med och rösta på om något skulle tas bort eller vara kvar. Vi visade upp Svippo för alla vi kände, familj, släkt, vänner och andra företagare med sekretessavtal, enbart för att samla så många olika synpunkter från så många olika perspektiv som möjligt. När vi väl hade samlat ihop all feedback och alla åsikter började arbetet på riktigt. Vi arbetade dag och natt, kollade alla Youtube-videos vi kunde för att samla kunskap om hur man bygger en plattform. Oändligt många timmars googlande och bollande med partners för att optimera plattformen. Vi köpte alla digitala verktyg vi kunde, bara för att öka chanserna till att Svippo skulle bli lyckat. Under denna period kom vi alltid fram till samma fråga, ”Hur gör vi Svippo till den optimalaste plattformen på marknaden för användarna?”. Nu, nästan 1 år senare står vi här och Svippo håller på att bli verklighet, det känns som en dröm.

Vårt första utkast av plattformen. Vi var väldigt nöjda och började visa upp den för alla vi kände.

2022/07/19

Vår första pitch

Vi hade sökt stöd via regionen för att kunna komma närmare att få vårt Svippo att bli verklighet. Nervös som aldrig förut satt vi och väntade utanför regionshuset övandes på vår pitch. Detta var våran första riktiga pitch vi skulle göra inför ett antal människor. Vi hade arbetat igenom pitchen och samlat synpunkter från olika människor för att säkerställa att vår pitch deck hade all information som de skulle vilja veta. Vi blev trevligt bemötta och fick höra att det tar minst 1 månad att få svar om stödet blev beviljat eller avslaget. Vi gjorde pitchen, och de älskade idén. Med vårt hårda förarbete och gedigna analyser var de riktigt imponerade av vad vi, två unga killar, hade skapat. Vi satt oss i bilen och slog volymen till max, vi gjorde pitchen galant. På väg till vår dåvarande hemstad, Kramfors, fick vi meddelande av regionen. Trots att det normalt sett tar 1 månad att få svar så hade dem, bara 1 timme efter bestämt sig. DET BLEV BEVILJAT!

2022/11/01

Idag har vi kommit långt

Nu, nästan 1 år senare står vi här och Svippo håller på att bli verklighet, det känns som en dröm. Vi har vidareutvecklat plattformen, funktionerna, samarbeten och skapat mer möjligheter för våra användare. Vi har omringat oss med marknadens bästa partners och lyckats lösa delar som ingen annan tidigare gjort. Det vi kommer leverera till er, är en produkt som är stilren, lättanvänd och möjlighetsskapande. Vår vision från dag 1 har varit att skapa en plattform som bidrar till samhällsnytta. Detta genom att skapa nya arbetstillfällen som annars inte hade funnits. Vi välkomnar er till Sveriges nästa stora plattform, Svippo.

Bli en del av svippo

Registrera dig för betan och bli en del av historien.

Bli en betatestare och få tidig utgåva av plattformen. Vi sätter inga krav om att du måste använda plattformen, vi ber bara om lite synpunkter och åsikter så vi kan optimera den efter er

Bli en betatestare, helt gratis!

Vi söker betatestare som vill delta genom att bidra med synpunkter och feedback för att förbättra plattformen. Inga krav sätts på dig.

Bli en del av svippo

Vår vision är att bygga plattformen tillsammans med er. Vi vill ge en exklusiv möjlighet att vara med från start och skapa Svippo tillsammans med oss. Vi söker betatestare som vill ta del av detta genom synpunkter och feedback för att förbättra plattformen. Det är helt gratis och utan förpliktelser om att använda tjänsten.